Despre Somiere - De ce sunt importante?

heading_title

Am tot discutat despre saltelele de pat evitând să deschidem subiectul despre somierele de pat. Practic, dacă alegi să investești într-o saltea bună trebuie să fii conștient că vei cheltui și ceva bani pentru realizarea patului și a somierei. Asta dacă alegi să îți faci patul de un om capabil sau să îl cumperi gata făcut, de la un magazin de specialitate.


Oricum ar fi, eu recomand ca paturile să aibă somieră.


Ce este această somieră?

Putem spune că este o rețea elastică de lemn flexibil pe care se montează salteaua.


E extrem de importantă pentru salteaua patului. Aceasta trebuie să îi lase suficient spațiu pentru ca salteaua să “respire”. Lucrurile acestea se vor vedea în momentul în care salteaua va prinde mucegai.


Aceasta asigură circularea aerului pentru ca patul să nu prindă mucegai, în plus are rolul de a proteja cadrul patului.


Cum aleg o somieră de pat?

Sunt mai multe tipuri de somiere pe piața noastră. Avem modele de somiere rabatabile, dar avem și modele clasice, care sunt fixe.


Ce tip de material poate avea o somieră?

Poate fi realizată din mai multe tipuri de material:

  • lemn
  • fier
  • mix – rama de fier cu lemn flexibil în interior


Din punctul meu de vedere, este recomandat să alegeți varianta mixtă. Dacă se poate să aveți și întăritură pe mijloc, mai ales dacă alegeți o diagonală mare precum 1600×2000 sau 1800×2000.


Dimensiuni

Contează foarte mult să fiți atenți la dimensiuni mai ales dacă faceți comanda online. Am avut surpriza să avem câteva abateri de ceva centimetri și să ne dea totul peste cap. Iar dacă este cadrul din fier puțin probabil să mai puteți face ceva. Practic, vă veți orienta în funcție de aceasta.